Jump to content

Vége a Daft Punk-nak

2021. 02. 22. 08:13

Egy hétfőn közzétett videóban jelentette be a Daft Punk visszavonulását. A hírt a duó ügynöke hivatalosan is megerősítette a Variety-nek, további részleteket azonban nem kívánt közölni.

 

A videó az „Epilógus” címet kapta. A Daft Punk egy francia elektronikus zenei duó, amely az 1990-es évek house-mozgalma idején lett elég népszerű. Két francia fiatal, Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter alkotja a duót. Zenéjük eléggé sokszínű, a house, techno, a 80-as évek popja vegyül a 70-es évek funkjával. 

A Daft Punk 28 éve alatt öt nagylemezt adott ki, ezek az alábbiak:

  • Homework
  • Discovery
  • Human After All
  • TRON Legacy Soundtrack
  • Random Access Memories

Továbbá olyan slágereket köszönhetünk nekik, mint a One More Time, a Get Lucky, a Harder, Better, Faster, Stronger, vagy éppen az Around the World. A Daft Punk karrierje 1993-ban indult, azóta elég komoly hatást gyakoroltak az európai, és a világ popzenéjére is. 

 A duó két tagja még középiskolában ismerkedett meg Párizsban. Kezdetben egy Darlin' nevű együttesben játszottak, 1994-ben jelent meg a Daft Punk együttes első kislemeze, a The New Wave.

Legnagyobb sikerük a Random Access Memories című lemez volt, amely 2013-ban elnyerte az év albumának járó Grammy-díjat, és amelyről a Get Lucky című dal megkapta az év felvételéért járó Grammyt.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)