Jump to content

Street Food Show 2015

2015. 09. 15. 17:48

Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezzük meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Nap keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus és az erőteljes sörfelhozatal mellett borok, koktélok, pálinkák, pezsgők, kifejezetten az ételekhez készült alkoholok.

HELYSZÍN: ANDRÁSSY ÚT (Káldy Gyula utcától a Nagymező utcáig)

NYITVA TARTÁS:
2015. szeptember 19. szombat 10.00-24.00
2015. szeptember 20. vasárnap 10.00-22.00

Az őszi fesztivállal továbbra is az a célunk, hogy aktuális körképet adjunk, meghívva a legizgalmasabb szereplőket, legyenek „bejáratott nagy öregek” vagy „friss csókák”, olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék és természetesen az izmos zászlóvivők. Mindenkitől azt kértük, hogy mutassa meg új arcát is. Hát persze, hogy ételekkel mindezt.

Nagy örömünkre elfogadta az invitálást a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo, almaborban főzött navarrai kolbászukat már nagyon várjuk, ahogy a Callos al Vizcaínát, azaz a baszk pacalt. A hazai gasztro-hipszter mezőny egyik fontos alakja, az anglomán Nagy Sanya is végre sátrat bont társaival. Lakatos Márk Tihanyból teleportálja a Lakatos Műhelyt, tangóharmonikás ül majd a ház előtt miközben például tömhetjük a pacalos baguettet.

A teljes Karaván kigurul, tart velük többek között a tipp-topp kis Gnocchi kocsi, a Tésztefeszítő, a Mexkitchen, a Twist&Chips és hát hús…na abból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat&Sauce-nak, a Húspatikának, a PolaPolának, a Pista bá’-nak, A Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és soya szószban pácolja majd a mangalica szüzet, jól körbe süti, bepakolja egy fokhagymás vajjal pirított szezámos bagettbe és házi savanyított zöldséget, ruccolat ad mellé. Már kész is a Mangalica 55 névre keresztelt csoda.

Ahogy az elmúlt években, úgy most szeptemberben is erőteljes lesz a sörkínálat: 30 stand kínál már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. Nagy újdonság viszont, hogy a rendezvény ideje alatt a street árusok boroznak, pálinkáznak, koktéloznak, pezsgőznek.

Ételárusok listája (a névsor jövő hétig bővül):
A Sonkás, Befaló Bill, Berlin Canteen, Bontxo, EzSajt, Gnocchi, Gumicukker, Hold utcai piac, HotDog, Húspatika, Kolbice, Lakatos Műhely, Lángos Máshogy, Lyan bon-bon, Meat&Sauce, Mexkitchen, Mirelite Gombóczda, Morzsa Bisztró, Ordas, Piknik Utczabár, Pista bá’, Paneer, PolaPola, Shrimpy Food, Spíler, Tésztafeszítő Kisiparos, Twist & Chips, Vespresso, Zing
Forrás: az esemény Facebook oldala