Jump to content

Budapest legjobb kerthelyiségei II.

2015. 07. 17. 19:02

Budapesten se szeri se száma a jobbnál jobb külső területtel rendelkező bároknak és éttermeknek. Előző cikkünkben már bemutattunk pár ilyet. Most jöjjenek a többiek.

Fröccsterasz

Aki nem szeretné, hogy egy kalap alá vegyék az Erzsébet téren borozó tinikkel és hippikkel, de mégis a részese akar lenni a belváros életének, annak mindeképp a Fröccsterasz lesz a nyári támaszpont. A Design Terminál és a Közért Bár közötti placcot ilyenkor jó időben egy igen nemes célra használják fel: kiülős-ivós helyet csinálnak belőle színpaddal, élőzenével és bárpulttal. Természetesen a név ebben az esetben nem kötelez, nem kell fröccsöt inni, de előbb-utóbb úgyis megkíván az ember egyet, már csak a tudatalatti ráhatás miatt is. Sajnos asztalfoglalásra nincs lehetőség, így aki tudja, hogy itt akar lazulni, az csapjon le egy helyre minnél gyorsabban, mert esténként nagy a tömeg.

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér

Kertem

A Városligetben található Kertem ugyan nem a leggyorsabban megközelíthető helyen van, cserébe viszont zöldövezetben fekszik, tehát nyugalom van, nagy tér, kertmozi, kimondottan jófej pultosok, Balkán Burger és az egész sokkal kevésbé hipszter, mintha mindez a belvárosbanlenne. Itt akár el lehet tölteni egy egész napot úgy, hogy észre sem vesszük.
Tulajdonképpen olyan az egész, mint egy családias sörfesztivál, amit az egyik bicikligyártó cég szponzorál, és van tandembiciklis városnézés is pluszban.

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Mika Kert

A népszerű Kazinczy utcai Mika Tivadar Mulató minden évben a bátor elsők között költözik a szabadba, hogy romkocsmásan laza legyen a nyárra. Az akció minden évben sikeres, mert tényleg ide jár a városnak az a fele, amelyik csocsóra, társaságra, külföldiekre, vagy csak egy kellemes iszogatós beszélgetésre vágyik, de éppen ezért általában gyorsan zsúfolásig el is lepik a helyet az emberek. Egyébként a Mika Kert a hormonszezonban vadászterületnek sem utolsó, érdemes tehát útba ejteni jövet-menet, aztán valószínüleg úgyis ittragadás lesz a vége.

1075 Budapest, Kazinczy utca 47.