Jump to content

iamyank - Una Notte

2021. 04. 02. 11:33

Egy albummal és egy hozzá készült bensőséges videós kollaborációval búcsúzik az ikonikus váci Klavins Piano Manufaktúrától iamyank. A lemez ráadásul a zenész-producer karrierjében zeneileg is mérföldkő, ugyanis ez az első alkalom, hogy szóló zongora-anyagot jelentet meg.

 

Az Una Notte (Egy éjszaka) névre keresztelt album egyfajta búcsúlevél, amit átitat iamyank a csend és az Una Corda zongora iránt érzett gyermeki lelkesedése. Utóbbiért egyébként a fanatikus vintage hangszergyűjtó Nils Frahm is rajong, sőt, az első prototípus az ő megrendelésére és közreműködésével készült.

A felvételek egy nagyon különleges atmoszférájú helyszínen, a világhírű zongorakészítő, David Klavins műhelyében készültek. Iamyank egyébként nem első alkalommal alkotott itt, de az biztos, hogy utoljára. Még tavaly szeptemberben kapta a hírt, hogy a Klavins Piano Manufaktúra ebben a formában, ahogy eddig ismerhettük, Magyarországon megszűnik.

"Pont annyira ért sokként, mint az, amikor megtudtam annó, hogy ez a műhely itt van Magyarországon. Érthető módon erős kötődésem alakult ki az Una Cordával és magával a helyszínnel is. Reflexszerűen jelent meg bennem a gondolat, hogy még egy utolsó emléket szeretnék begyűjteni: egy csendes éjszakai session hang- és képfelvétele tökéletes búcsú lesz a helytől, és kellemes emlékként őrzi majd azt a teret." - meséli a zenész-producer.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)