Jump to content

Végleg befejezte a Black Sabbath

2017. 02. 06. 16:00

Szombat este állt utoljára színpadra a legendás heavy metal banda, a Black Sabbath. Ozzy Osborne biztos benne, hogy nem lesz több koncert.

A két órás búcsúkoncertet a birminghami NEC Arenában tartották. A Black Sabbath 15 számot játszott el, utolsónak leghíresebb daluk, a Paranoid hangzott el, amelyet a zenekar Facebook-oldalán élőben lehetett követni. Az énekes,Ozzy Osborne megköszönte a rajongóknak a majd öt évtizedes támogatást.A zenekar tűzijáték közepette, egy utolsó közös fotóval köszönt el a rajongóktól - írja a BBC.

A zenekar The End nevű turnéja tavaly januárban kezdődött, és 81 koncertjük volt világszerte. A turnét két birminghami show zárta le, ami nem véletlen, hiszen a zenekart 1968-ban ebben a városban alapította Ozzy Osbourne, a gitáros Tony Iommi, a basszusgitáros Geezer Butler és a dobos Bill Ward.

Osbourne az utolsó koncert előtt a BBC-nek azt mondta, hogy érzelmek forgatagában van: "Emlékszem, hogy a birminghami Crown pubban játszva arra gondoltam, hogyez jó lesz egy néhány évig – inni néhány sört és zenélgetni.De ez a leghihetetlenebb kaland kezdete volt, amit csak el lehet képzelni."

Osbourne szerint a lehető legjobb élete volt a Black Sabbath-nak köszönhetően. Azt is megerősítette, hogy ez valóban az utolsó koncertjük volt, mert a zenekar kifutotta magát.

Osbourne 1977-ben elhagyta a zenekart, de húsz évvel később újból a klasszikus felállásban tért vissza a Black Sabbath. Bill Ward 2012 óta nem játszott az együttesben, az utolsó koncerteken Tommy Clufetos dobolt, és Adam Wakeman is csatlakozott billentyűn.

A utolsó show-n leginkább a régi, 1972 előtti dalaikat játszották. A koncert a beszámolók szerint egyértelműen a nosztalgiáról szólt, az egész világról érkeztek rajongók, és sokan könnyek között nézték a búcsút.

(Forrás: bbc.com)