Jump to content

Megnyílt az ország első geek bárja

2015. 08. 31. 11:11

Budapesten még viszonylag kevés embernek van meg, mi az, hogy esport, vagy hogy miért jó online streamelni egy meccset, hogy azt a világ minden táján nézhessék az emberek. Pedig ez a jövő: az olyan játékokból, mint a League of Legends, már világbajnokságokat is rendeznek, és vannak, akik abból élnek, hogy profi szinten gyilkolják a szörnyeket. Úgy két hónapja megnyílt a Barcraft, Magyarország első esport bárja, ahol élőben nézhetjük a legjobb online összecsapásokat, miközben lángoló geek koktélokat ihatunk egy orkszobor árnyékában.

Esport, League of Legends, streamelés. Ezek a legtöbb budapestinek még 2015-ben is idegenül hangzanak annak ellenére, hogy az online játékokból már világbajnokságokat is rendeznek nem kis pénzekért. Nálunk eddig nem igazán volt ennek a dolognak platformja, néhány házilag szervezett bajnokságon és néhány cosplay találkozón kívül nem sok lehetőség volt elmerülni a szerepjátékok és a videojátékok világában. Pedig nagyon izgalmas hely.

Úgy két hónapja egy igen meglepő helyen, a Ferenc körút kannásbor-szagú kocsmái és omladozó csocsópincéi között megnyílt a Barcraft, amely az ország első esport bárja. Az ilyen jellegű helyek külföldön már mindennaposak; örvendetes, hogy végre nálunk is létrejött egy olyan bázis, ahová lemehetünk, ha más League of Legends-, Warcraft-, Starcraft- vagy Hearthstone-fanokkal szeretnénk együtt mulatni. Emellett a környéknek is jót tesz egy ilyen szintű új hely megjelenése.

A helyen korábban pékség volt, de ennek már nyoma sincs: a falakon és az asztalokon a kedvenc katonáink, szörnyeink, varázslóink és tündéink köszönnek vissza, a képernyőkön pedig folyamatosan futnak a legprofibb játékosok meccsei. Sokaknak nagy öröm, hogy valahol végre nem foci van, és a sörön túl rengeteg izgalmas ital is akad.

A Barcraftban kapható alkoholos italok maximálisan illeszkednek a hely szellemiségéhez: a különböző geek koktélok a játékokban szereplő karakterekről és itemekről lettek elnevezve (Steampack, Queen of Pain The Swarm stb.), illetve próbálnak is rájuk hasonlítani. Van például egy Miss Fortune nevű koktél, amely a League of Legends egyik női karakterének tiszteletére készül. Mivel a játékban a hölgynek két pisztolya van, ezért ez az ital is egy hosszú kísérővel és két tetejére helyezett shottal érkezik, meginni pedig úgy kell, hogy az egyik „pisztolyt” kirántjuk és megisszuk, a másik pedig beleesik a kísérőbe, majd azt is megisszuk. Remek móka, de érdemes vele vigyázni, mert elég erőset üt.

Ezenkívül természetesen rengeteg lángoló varázsital (potion) is van, amelyek főleg azoknak izgalmasak, akik játszottak már legalább a Diablóval.

A hely kinézete még nem végleges, és rengeteg jövőbeli terv van annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzák ki a lehetőségekből: szeretnék például elmélyíteni a dizájnt, bevonni a cosplayeseket, hamarosan konzolokat is beszereznek, hogy játszani is lehessen, illetve különböző házi versenyeknek is helyet biztosítanak majd. Gamereknek és hozzátartozóiknak kötelező itt lógni ezentúl.

Cím: 1092 Budapest, Ferenc körút 34.