Jump to content

Budapest legjobb kerthelyiségei III.

2015. 07. 18. 17:07

A legjobb kerthelyiségek sorából természetes nem maradhatnak ki a következők sem. Íme a többi fantasztikus hely, ahova érdemes beugrani a hétvégén.

Fogas Kert

Sokak kedvenc romkocsmája abban különbözik a többitől, hogy fel van szerelve mindennel, ami egy igazi kulturális befogadótérhez kell: van pizza, italok, galéria, filmklubok, színházi előadások és rendszeres kiállítások, workshopok. 2010 óta pedig minden nyáron a hozzárendelt macskaköves, zöldellő kerthelyiségben is élvezhetjük mindezt, és bár a Fogas kert egy különszórakozóhelynek tűnik, pont ugyanarról van itt szó: hosszú pult, italok, zene, kivetítő és rengeteg ismerős arc.

Cím: 1073 Budapest, Akácfa utca 51.

Kobuci Kert

A Kobuci tulajdonképpen egy kolbászos buci, fokhagymás tejföllel, paradicsomkarikákkal és uborkakockákkal, aminek saját szórakozóhelye van a fővárosban, vagyis az ország legsikeresebb étele. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy állítólag nagyon finom, másodsorban pedig annak, hogy 2005-ben Kapolcson a Művészetek Völgyében akkora sikere volt, hogy úgy határozott, hogy szerencsét próbál Budapesten is. Sikerült. De a szerencsén mi is osztozunk vele, mert jó betérni aZichy-kastély belső udvarára iszogatni, vagy eszegetni egy inkább pub, mint romkocsma jellegű környezetben.

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.

Wndrlnd

A város egyik legújabb kertje olyan, mint egy vidámpark valahol Narniában, azzal a különbséggel, hogy nem kell ruhásszekrényekkel próbálkozni, ha le akarunk menni egy italra, elég ha célba vesszük a Margitszigetet. A 20 hétig működő szórakozóhely minden héten más lesz, ugyanis mindig valaki más alakíthatja át saját elképzelései szerint az egészet. A Wndrlnd tényleg csodaország lehet a művészlelkű budapestieknek, akik a jól megszokott dolgok helyett valami másra vágynak.

Cím: Budapest, Margitsziget