Jump to content

Eddig kéne kibírni koncertek nélkül?

2020. 05. 14. 22:39

"A jelenlegi állás szerint minimum egy évig nem lesz tömegrendezvény" – írta Facebook-posztjában Posztobányi Andor, a hazai és külföldi produkcióknak is koncerteket szervező Országos Rendezvényiroda ügyvezetője, aki most legalább egyéves kényszerszünetet jósol a magyar zenészeknek.

Posztobányi Andor az ORI (de nem az egykori Országos Rendező Iroda) vezetőjeként olyan magyar produkcióknak szervez fellépéseket, mint Wolf Kati, Zséda, Király Viktor, Vastag Csaba és Tamás, az Irigy Hónaljmirigy, a Mystery Gang, és olyan külföldi nevekkel dolgozik, mint Dr. Alban, a Rednex vagy Haddaway.

A poszt szerzője szerint sokan csupán átmeneti nehézségekkel számolnak, amelyek bármelyik pillanatban megoldódhatnak, ő azonban úgy látja, ennél sokkal nagyobb a baj. Itt ki lett végezve egy iparág. (...)  A szórakoztatóipar teljesen bevétel nélkül maradt. Ráadásul a legrosszabb pillanatban érte a vírusterror. Az év ebben a szakaszában jött volna a bevétel. Mindenki arra készül fel itt ilyenkor, hogy ismét fellépések jönnek. Az előző fél évben nagyjából beosztották, ami járt, és most a tartalékaik végére értek – írta a posztban.

Mint fogalmazott, nem ítél el egyetlen zenészt sem, aki szociális támogatásra pályázott. "Lelkiismeretükre legyen bízva, tényleg rászorultak-e erre a pénzre. Meggyőződésem, hogy 90%-ban igen. Sokan egyszerűen nem tudták, meddig fog tartani, ami van, és sajnos jogos volt az ijedtségük. Nem másoktól akarták elvenni, hanem magukat menteni" – tette hozzá.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)