Jump to content

Egyelőre nem áll le a szervezés

2020. 03. 12. 19:29

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júniusi Volt Fesztivált, a Balaton Soundot és a Szigetet is – írja a Népszava, hozzátéve, hogy legalábbis magánlevelekben erről tájékoztattak több érdeklődőt is.

A lap információi szerint a legnagyobb hazai fesztiválszervező cégnél abban bíznak, hogy nyárra lecseng a pánik, és így megtarthatják majd a rendezvényeiket. A cikk szerint azonban a társaságnál a témában „egyelőre” nem kívántak nyilatkozni.

Ugyanakkor a Sziget alapítója és kisebbségi részvényese, a Budapest Park és a Lupa strand tulajdonosa, Gerendai Károly azt nyilatkozta a lapnak, számított rá, hogy a kormány gyors lépésekkel igyekszik elejét venni a koronavírus terjedésének, de kérdésesnek tart még néhány feltételt. A Lupával kapcsolatban például felmerül, hogy mennyire számít tömegrendezvénynek egy strand.

Bár Gerendai hangsúlyozta, hogy a Sziget rendezvényeinek szervezésében három éve nem vesz részt, ezért nincsenek pontos információi, de véleménye szerint a Voltot, a Balaton Soundot és a Sziget Fesztivált egyelőre nem érintik a tömegrendezvényekkel kapcsolatos korlátozások, mert lehet bízni abban, hogy nyárra visszaszorulhat a vírus terjedése.

Ugyanakkor a Budapest Park áprilisi-májusi koncertjeivel kapcsolatban azt mondta, hogy már elindultak a tárgyalások a fellépések esetleges időbeli elcsúsztatásáról. 

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)