Jump to content

Végre Sziget nevek

2020. 02. 12. 20:14

Óriási volt a csend az elmúlt hónapokban a Sziget táján, a korábbi évekhez képest a fesztivál az utolsó utáni pillanatokra hagyta a 2020-as fellépőinek bejelentését. Cserébe egyszerre közel 100 fellépő nevét hozták nyilvánosságra, de azt még nem tudni, ezek közül kik lesznek a headlinerek, és esetleg várható-e a jövőben még egy-két nagyobb név.

Az mindenesetre látszik, hogy az elmúlt 2-3 évhez képest ebben a listában most nincsen Ed Sheeranhez vagy Rihannához fogható gigantikus húzónév, cserébe a másod- és harmadvonal jóval izgalmasabb a szokásoshoz képest.

A fellépők teljes listája a Sziget Facebook-oldalán átböngészhető, de mi azért kiemeltük ezek közül a szerintünk legérdekesebbeket.

Potenciális headlinerek

A Sziget szándékosan nem akarja kommunikálni, hogy a most bejelentett zenekarok közül ki főfellépő, ki nem, hiszen ez még nem a végleges fellépőlista. Ettől függetlenül azért nem nehéz megtippelni, hogy az alábbi nevek nagy része valószínűleg a nagyszínpadon zenél majd:

  • Calvin Harris, Dua Lipa, Major Lazer, Kings of Leon, The Strokes, A$AP Rocky, Stormzy, Lewis Capaldi, Foals, Mark Ronson, Diplo, Foster the People.

Az itt felsoroltak nagy része nem először jár a Szigeten. Az itt felsorolt nevek közül kuriózum a Strokes, a 2000-es évek amerikai indie rockjának egyik legfontosabb zenekara, akik még sosem koncerteztek Magyarországon, illetve A$AP Rocky, az egyik legmenőbb amerikai rapper, aki legutóbb azzal került bele a hírekbe, hogy napokon át tartotta fogva a svéd rendőrség verekedés miatt, és a végén már Donald Trump is beszállt a diplomáciai balhéba torkolló ügybe. Szintén nagy név még Lewis Capaldi, akiről a brit sajtó a következő Ed Sheeranként beszél, de érdemes lesz elnézni a rendre remek koncerteket adó Foals, illetve Stormzy fellépésére is, hiszen utóbbi mára Nagy-Britannia egyik legismertebb rapperévé nőtte ki magát.

 
(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)