Jump to content

Pagony Projekt

2019. 11. 22. 10:35

Idén először rendezik meg a Pagony Projekt fesztivált június 8. és 10. között a páratlan szépségű Zemplén-hegység szívében, Pálházán.

A szervezők a legkülönfélébb kulturális programokkal várják az érdeklődőket – lesz minden, mi szem-szájnak ingere: színházi- és táncelőadások, élőzenei koncertek, irodalmi programok, filmvetítések, kiállítások, kézműves vásárok, sport, de még utcazeneversenyre is készülhetünk.

A Pagony Projekt célja feltérképezni a térség természeti és kulturális örökségeit és megőrizni azokat a jövő generációja számára.

A kezdeményezéshez később egy interaktív applikáció fog társulni, amin keresztül bárki hozzájárulhat az adatbázis létrehozásához egy játék keretében. Ehhez kapcsolódik a háromnapos ingyenes fesztivál is, ami a sokszínű művészeti kavalkádot hivatott összekapcsolni az aktív turizmussal. Pálháza rejtett természeti kincseit interaktív, változatos programokkal tárják fel az érdeklődők számára. Az eklektikus háromnapos vigadalomban tehát mindenki megtalálhatja a maga számára a megfelelő programot – legyen szó családosokról, kulturálódó turistákról vagy éppen hajnalig tivornyázó fiatalokról.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)