Jump to content

Ed Sheeran lesz a Sziget fő fellépője

2018. 09. 20. 13:47

Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának - és valószínűleg az egész hét - fő fellépője. A 2019-es Szigetet augusztus 7. és 13. között rendezik meg.

"Több mint egy éve tárgyalunk Sheeran ügynökségével, és nagy öröm, hogy ilyen hamar bejelenthetjük őt. Az pedig megtisztelő, hogy Sheeran első magyarországi koncertjét a Szigeten adja, és rajtunk kívül is csak egy fesztiválon lép fel a stadion-koncertek mellett" – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. Kádár akkor elmondta: azzal, hogy a Szigetet megvásárolta egy amerikai befektető, már 2018-ban is egymilliárd forinttal többet költöttek a zenei programra, de a lépés a jövőre nézve is sokat segíthet azon, milyen sikerrel tudnak meghívni aktuális előadókat.

"A Sziget történetében ilyen korán még nem hoztunk nyilvánosságra headlinert. Generációjának legjobb zeneszerzője nem csupán az egyik legaktuálisabb sztár a popvilágban, de a Sziget Love Revolution koncepciójában is egy emblematikus szereplő, tudván, hogy például jelentős szerepet játszik a drop4drop által indított jótékonysági kampányban, ami azt tűzte ki céljául, hogy a világban minél többen juthassanak tiszta vízhez" – mondta el a Sziget közleménye szerint Sheeranről Kádár.

A 2019-es Szigetre október 1-én délelőtt 10 órakor indul az úgynevezett Szitizen Prime akció, amikor a leggyorsabb jegyvásárlók az első 24 órában - vagy a készlet erejéig - olcsóbban vásárolhatnak 7 és 5 napos bérleteket – a 7 napost például 20 ezer forinttal kevesebbért, mint a teljes ár. Az akcióban minden vásárló egy szigetes ajándékcsomagot is kap.

Ed Sheeran alig 10 éve lépett a zenei pályára, azóta kapott több mint 100 zenei díjat, köztük 4 Grammyt. Számait több milliárdszor nézték meg a Youtube-on, a Shape of you–t például majdnem 4 milliárdszor. Emellett tavaly ő volt a világon a legtöbb eladást produkáló zenész.  

(Forrás: index.hu | kép: wikipedia)