Jump to content

Sziget Fesztivál: újabb világsztárokat jelentettek be

2017. 02. 27. 09:08

A Sziget 25. születésnapjára most 22 új nevet jelentettek be. Az idei fesztiválra egyértelműen PJ Harvey első magyarországi koncertje teszi fel a koronát.

PJ Harvey-t az egyik legzseniálisabb dalszerző-gitáros-énekesnőt végre Magyarországon is hallhatjátok. Az NME életműdíjas és Mercury Prize-zal is büszkélkedő énekesnő tavaly megjelent Let England Shake című kilencedik nagylemezével rázza fel a Nagyszínpadot.

Sokak örömére visszatérőként üdvözölhetjük a Sziget Nagyszínpadán napjaink egyik legizgalmasabb brit zenekarát, az Alt-J-t, akik remélhetőleg készülő új lemezükből is adnak majd ízelítőt.

 

Ugye emlékeztek még a Budapestről éneklő srácra? Nos, George Ezra is visszatér a már oly sokszor eldalolt Budapestjére, a brit „invázió” pedig a tízéves jubileumát és új lemezét ünneplő White Lies és a slágergyáros drum’n’bass csapat Rudimental koncertjével folytatódik. A nagyszínpados listát a mostani csokorból még a bosnyák ska-punk-reagge csapat, a Dubioza Kolektiv erősíti, akik messze földön híresek fergeteges bulijaikról.

Persze a legnagyobb színpadon túl is van élet. Az Arénában például a tortadobáló electro house hoppmester, Steve Aoki lép fel, de itt bulizhattok Ausztrália legmenőbb csajduójára, a Grammy-díjas Nervora is.

Az A38 Színpadon sem maradunk nagy nevek nélkül.

A most bejelentett előadók között van még az új lemezes The Naked and Famous, a Mando Diao és a tavaly berobbant Anne-Marie, de itt lesz Andy C, Watsky, a The Strypes, a Nothing But Thieves, LÉON, Bear’s Den, a Chef’s Special, a De Staat, Valentino Khan, Rone és a Weval live is.

(Forrás: sziget.hu)