Jump to content

Ügyes túlélési trükk fesztiválozóknak - 2. rész

2016. 05. 29. 03:44

Kezdődik a fesztiválszezon! Sokan még csak most porolják le padlásra száműzött sátraikat, gyűjtik a belépőre a zsebpénzt, vagy néznek tétlenül az üresen ásító hátizsákjukra. Ha ez lesz a sokadik fesztiválod, vagy éppen az első, akkor is szívből ajánljuk az alábbi tippeket. Érdemes így készülni a fesztiválokra.

Mindig, minden körülmények közt!

Avagy hogyan készülj fel Szent Péter csapásaira. Az időjárás totón nem mindig lehet ötösünk és bár pár nappal a nagy esemény előtt már nagyjából sejthető, fürdőruhára vagy gumicsizmára lesz-e nagyobb szükség, pár ruhadarab igazi jolly jokerként működhet a nappali fullasztó meleg és az éjszakai sarkvidéki szelek esetén is. Ezek kivédésére pedig nagyanyáink kedvenc tanácsával készültünk: öltözködj rétegesen! Pár rövidnadrág és nyári ruha mellé mindig befér egy harisnya és egy pulcsi, a nyűhetetlen tornacipő a legalapabb fesztiválkellék, de itt felkiáltójelezném azt is, hogy papucs(!). Nincs annál kellemetlenebb, mikor a közös zuhanyzóban hajszálakat kerülgetsz a talpaddal vagy minden egyes alkalommal a sátorszomszédodra vársz, hogy megszánjon.

Fény az éjszakában

Eltalálni a sátorig, eligazodni a toitoinál gyötrelmes vállalkozás lehet egy miniatűr zseblámpa nélkül. Bár a legtöbb okostelefonnak már van ilyen funkciója, mi mégis javasoljuk, hogy szerezz be egy miniatűr zseblámpát, akár kulcstartó méretűt. Dupla érvünk is van rá. Egyrészt, a folyamatos világítás nagyon könnyen lemeríti a telefon aksiját, kikapcsolt mobillal pedig viszonylag nehézkes lehet megtalálni a barátaidat, másrészt pedig a toitoi, egy kellemesen egyensúlyozó test és egy kézben tartott mobil édes hármasa rengeteg veszélyt rejteget magában…

Okostelefon stop

Ha már a mobiloknál tartunk, vadabb vagy ügyetlenebb fesztiválozóink lelkére hatva kérdezzük: tényleg muszáj GPS-t, Instagramot, Twittert használni a bulizás alatt? Ha beéred szerényebb funkciókkal is, érdemes feléleszteni a kapcsolatot régi, ütött-kopott butafonoddal, így, ha egy váratlan esés vagy a habpartin/color partin/koncerten való ugrabugrálás elszakítana benneteket egymástól, nem lesz olyan fájdalmas az elválás.

Terülj-terülj asztalkám!

Bár a legtöbb fesztivál nem az evésről szól, a túlélés elengedhetetlen kelléke az étel. A gasztro utcák messze illatozó csodáinak nehéz ellenállni - sőt nem is kell – de szerényebb körülmények között is fontos, hogy legyen elég energiád az estére és ne éhgyomorra csorduljon le az első fröccs. Lekörözhetetlen fesztivál étek a zsömle májkrémmel vagy vagdalt hússal, éhes fesztiválozónak maga az ízorgia. Azért fesztivál előtt mindig olvasd el a szabályzatot, hogy mit lehet bevinni és mit nem.

Víz, víz, víz!

Nagyon alap, de nem győzzük hangsúlyozni: nappal az előző este miatt, éjszaka a rád váró nappal miatt kortyolgass tiszta vizet. Sokkal könnyebben át lehet vészelni úgy a nehéz reggeleket, ha nem a Szaharával ébredsz a szádban.